Fable Poem Questions Answers Analysis

Fable Poem Questions Answers with Analysis 


Fable Poem Questions Answers


The article contains --

Short Questions Answers from the Poem Fable 

Here is the detailed study of the poem Fable by Ralph Waldo Emerson.  In this lesson we will study the every line of the poem Fable and will try to get the explanation of every line of the poem. Just click on the Play button of the video below and study the poem Fable

Analysis of the poem Fable in details 





Questions answers from the poem Fable:

1) Who had a quarrel in the poem Fable?

Ans:- The mountain had a quarrel with the squirrel in the poem Fable. 

2) What is the name of the squirrel in this poem?

Ans:- The name of the squirrel in this poem is Bun. 


You may also like:

● How to Write Job Application 

● How to Use Article A An The

● Mystery of Stolen Purse

● What is Water Cycle 


3) What did the mountain call the squirrel?

Ans:- The mountain called the squirrel 'Little Prig'.

4) Why did the mountain call the squirrel 'Little Prig'?

Ans:- In the poem the mountain called the squirrel 'Little Prig' because the squirrel plays the role of a moralistic and tries to justify himself that he is self-righteously correct. 

5) What according to the squirrel can make up a year?

Ans:- According to the squirrel all sorts of things and weather must be taken in together to make up a year.

6) What is not a disgrace to the squirrel?

Ans:- It is not a disgrace to the squirrel that he is small creature in size and  occupy a small place on the Earth.

7) Why does the squirrel not feel disgrace to occupy his place on the Earth?

Ans:- The squirrel does not feel disgrace to occupy his place on the Earth because inspite of being a small  creature, he has an important role to play on the Earth. 

8) What does the squirrel say about the mountain and itself?

Ans:- According to the squirrel, the mountain is doubtlessly very big in size but it does not even have half the liveliness and energy of the squirrel. 

9) In which aspects does the mountain and the squirrel differ from each other and how?

Ans:- The mountain and the squirrel differ from each in their size and also from their respective talents. 

A squirrel being a very small in size can not carry forest on it's back like mountain. But at the same time, the mountain though big in size, can not perform a simple task like cracking a nut.

10) What does the squirrel say about talent?

Ans:- According to the squirrel, every living and non-living things and species has different talents. But all the talents are well and wisely put together to maintain the balance of nature. 

11) What is fable?

Ans:- A fable is short story mainly with animal characters and it conveys a moral at the end. 


You may also like:

● Man vs Machine Essay 

● Uses and Abuses of Internet 

● Benefits of Reading Books 


12) Why is the poem given the title 'Fable'?

Ans:- The poem is given the title 'Fable' because there is an animal character, the squirrel who plays an important role in the poem and the poem has a moral that every living and non-living thing whether they are small or big has an important role to play on the Earth. 

13) What does the mountain boast of ?

Ans:- The mountain can boast of its enormous size. It feels proud of taking a huge place on the earth. 

14) What type of attitude does the squirrel have in his nature in the poem?

Ans: The squirrel has a strong moralistic attitude in his character. He feels himself righteously correct and does not feel shame to occupy small place on the earth. 

15) What according to the squirrel are the limitations of the mountain?

Ans: According to the squirrel, the mountain can not perform a simple task like cracking a nut and does not even have half of the energy like squirrel. 

16) What is the cause of the quarrel between the squirrel and the mountain?

Ans: The causes of the quarrel between the squirrel and the mountain are for their size, power, capability and the place they occupy on the earth.

17) How does the mountain belittle the squirrel?

Ans: The mountain belittles the squirrel by calling him a 'Little Prig'. He mocks at his small size and his moralistic behaviour. 

18) What is the logic behind the argument of the squirrel?

Ans: The logic found behind the argument of the squirrel is that every little or big living or non-living being or thing has been created well and wisely by God with a significant purpose and importance behind their existence. 

19) Why are all kinds of weather important to make up a year?

Ans: According to the atmospheric condition a year is the amalgamation of all types of weather. So it is impossible to complete a year without any kind of weather as it can break the ecological balance. 

20) Mention two qualities of the mountain. 

Ans: The two qualities of the mountain mentioned in the poem "Fable" are - the mountain can carry forest on its back and it can make a pretty squirrel track.


You may also like to read:

● Letter to Bank Manager for Account Transfer 


● Father's Help Questions Answers 


● A Safe Drive Save Life Programme Report


● Importance of Travelling Paragraph


● Sea Fever Poem Questions Answers Analysis


● How to Achieve Success in Life Essay


● Daybreak Poem Questions Answers Analysis 


Post a Comment

0 Comments